joi, noiembrie 11

Cele necesare pentru tricotat

  1. Aţa (detaliere găsiţi în cadrul lecţiilor de tricotat)
  2. Andrele (de asemenea, detaliile le gasiţi în cadrul lecţiilor de tricotat)
  3. Măcar o crosetă (dacă nu aveţi croţi croşetă, vă recomand să vă luaţi una singură de 3.5 mm)
  4. O forfecuţă fără vârf ascuţit
  5. Metru de croitorie simplu, dar eu prefer cel automat (e mai uşor de folosit)
  6. Agrafe marcatoare (MA). Acestea se folosesc pentru a delimita începutul de rând în cazul în care tricotăm circular sau pentru a putea crea diferite modele şi pentru a scădea tricotul într-o anumită maniera. Aceste agrafe se găsesc cu destul de mare dificultate în România. Merceriile în general nici nu-şi pun problema să aducă, întrucât lumea nu este obişnuită să foloească. Eu am găsit ceva pe internet, însa preţul a fost ceva exorbitant. De fapt, această agrafă e un ineluş de perdele tăiată în două – eu zic că se poate folosi şi aşa ceva pe post de marcator. O alta opţiune ar fi binecunoscutele agrafe de birou. Eu foloses clama de birou şi anume partea metalica care se paote desface din ansamblul acesteia.
  7. Acul pentru reţinerea de ochiuri. Eu susţine că este deosebit de util şi costa in jur de 5 lei 2 bucăţi. Înainte foloseam un fir de aţă de tricotat de culoare diferită pe care o treceam prin ochiurile ţinute în aşteptare sau o altă andrea, de preferat circulară, însă această farianta te cam încurcă când lucrezi tricotul.
  8. Acul torsada. Se foloseste pentru a tricota modelul de cablaj. Şi acesta este destul de greu de procurat. În general când tricotez asemenea model, folosesc ori partea metallică de la clama de birou (e puţin dificil), ori un ac cu fârf dublu din cadrul setului de ace necesare pentru tricotatul circular.
  9. Ac de cusut tricotul – cu vârful teşit. Eu am intâlnit de cumparat atât de plastic (pe internet), cât şi de metal (la merceria din oraş). Înainte obişnuiam să cos tricotul cu ace mari cu vârf ascuţit, însa diferenţa dintre ele este evidentă şi să nu spun că acul cu vârf teşit este şi mai simplu de întrebuinţat.
  10. Eventual e util să avem şi ceva în care să ţinem acele si aţele.

2 comentarii:

Sani spunea...

as dori sa stiu de unde ati achizitionat acele cu varf tesit. la merceriile din orasul meu nici nu s-a auzit de asa ceva.

Unknown spunea...

Pai, eu am cumparat de la merceria din oras, adica din Timisoara; dar sunt de metal ale mele. Ace cu varf tesit am vazut de cumparat si pe net si sunt chiar ieftine, cativa lei, insa ma tem ca se vand mai multe la set. Sper sa fi fost utile.