luni, octombrie 31

Cum se tricoteaza un bob?

Bobul este un mod foarte interesant de a înfrumuseţa tricotajele şi de asemenea, este distractiv de facut.
Mereu am fost atrasa de tiparele ce contineau bob, insa cu cat m-am straduit mai mult sa deslusesc modalitatea de constituire a acestor mici forme iesite in relief, cu atat ma trezeam intr-un punct mort, incapabila sa aplic tricotarea lor.

Am gasit la un moment dat, un model de bob, ceva mai simplu, constituit din tricotarea specifica a 3 ochiuri. Acest model traditional de bob, se constituie prin cresterea printr-un ochi si lucrand cateva randuri, inainte si inapoi, dupa care se scad ochiurile in mod corespunzator. Toate cresterile si scaderile se lucreaza pe fata tricotului.

Se lucreaza printr-un ochi
Rand1: Tricot pe fata. Se creste printr-un ochi (inserand acul din fata, din spate, apoi iar din fata) à se creste tricotul cu 2 ochiuri
Rand 2: * Introduceţi vârful acului din stânga în partea din spate a primului ochi pe acul din dreapta; înfăşuraţim firul în jurul vârfului acului din stânga, dupa care se trece ochiul astfel format, pe acul din mana dreapta* reprezentati de la *, de două ori.
Rand 3: Se tricoteaza pe fata.
Rand 4: Se repeta randul 2
Rand 5: Se tricoteaza cele 3 ochiuri, impreuna (scade tricotul cu 2 ochiuri), si se ajunga la numarul initial de ochiuri din tricot.