joi, noiembrie 4

Creşterea tricotului (Cr.)


1. Fir petrecut (FP)

Firul petrecut este menit să creeze de fapt o mică găurică în tricot şi este foarte simplu de făcut. În multe tipare, firul petrecut este utilizat pentru creşterea rândului, sau e pur şi simplu aplicat pentru a crea un model de dantela.
Modalitate de realizare: firul se aduce în partea inversă decât locul firesc în care stătea şi se trece peste andrea, astfel ca firul să ajungă în aceeaşi parte a tricotului, de unde l-am luat.
2. Se tricotează un ochi pe faţă şi unul pe dos în acelaşi ochi

Aceasta este o altă metodă de creştere a tricotului, avantajul acestei metode este că nu lasă gaură, în schimb lasă un fir proeminent ce s-ar putea aseamăna cu o cusătură. Se întâlneşte în deosebi la tricotatul şosetelor, astfel această creştere a tricotului se poate folosi şi în scop decorativ. Această metodă este cea mai uşoară metodă de creştere şi cea mai frecvent utilizată de cei ce obişnuiesc să tricoteze.
Pentru a face această operaţiune, prima dată se face ochiul din faţă şi fără să luăm ochiul iniţial de pe andreaua stângă, se face şi ochiul din spate. Abia acum se retrage ochiul iniţial de pe andreaua stângă.


3. Se creaza un ochi


Această creştere a tricotului se face într-un mod foarte simplu, ridicând un ochi din firul orizontal de legătură dintre ochiuri. Această metodă determină o creştere pe stânga, ceea ce arată că partea componentă din faţă a înclinat creşterea tricotului spre stânga, cât timp cealaltă metodă înclină creşterea spre dreapta. Aceasta se mai numeşte şi creştere în pereche.
Realizarea creşterii pe stânga:
Pasul 1: Introduceţi andreaua stângă din faţa tricotului, pe sub firul de legătură.


 Pasul 2: Cu andreaua dreaptă, luaţi firul din spatele tricotului.
Pasul 3:  Cu andreaua dreaptă, treceţi firul prin ochiul improvizat şi menţineţi-l pe andreaua dreaptă.
Realizarea creşterii pe dreapta:
Pasul 1: Inseraţi andreaua stângă din spatele tricotului  spre faţă, pe sub firul de legătură dintre ochiurile tricotului.
Pasul 2: Andreaua dreaptă se trece din faţă spre spate,  prin ochiul improvizat.
 Pasul 3: Cu andreaua dreaptă, treceţi firul prin ochiul improvizat şi menţineţi-l pe andreaua dreaptă.



Niciun comentariu: