joi, noiembrie 18

Formarea ochiurilor de-a lungul unei margini de tricot încheiate

De obicei, când se încheie un pulovăr e necesar să se finalizeze suplimentar în zona gâtului.

Uneori, această parte se tricotează separat, ulterior cosându-se la restul pulovărului şi se preferă această variantă, fiind mai rapidă.

Eu recunosc că prefer să las partea de gât al unui pulovăr pe un support de ochiuri, fără să închei tricotul. Scopul este să am o continuitate a tricotului. În acelaşi timp zona gâtului o lucrez circular şi o cos prin interior. Dă o notă de eleganţă.
Formarea ochiurilor la capătul unui tricot încheiat se face prin inserarea fârfului andrelei prin zona liberă dintre două ochiuri încheiate şi se extrage firul prin tricot, formând astfel un ochi. Recunosc că eu prefer să folosesc creşeta în locul andrelei, din simplul motiv că firul nu are cum să-mi scape de pe croşetă şi astfel cresc viteza de lucru şiîn mod clar şi eficienţa.

O recomandare: pentru ca aspectul final al pulovărului sau al piesei de vestimentaţie pe care o tricotaţi să fie placută, vă recomand să inseraţi andreua sau croşeta din partea din faţă a peisei respective şi să luaţi firul din dosul acesteia.

Niciun comentariu: